fbpx

A legenda úgy tartja, Shiva Isten létrehozott hét bölcset, a Maharishiket, és megáldotta őket a tisztánlátás képességével. A Maharishik látták, hogy a mai időszakban sok embernek lesz szüksége iránymutatásra, megerősítésre életükkel kapcsolatban. Ezért lediktálták a szerzeteseknek a személyre szóló útmutatásaikat.

A pálmalevelek az életről szólnak

Érdekes, hogy mindig attól az időtől kezdve van megírva, amikor a kereső rátalál a levelére. Ez egy misztikum. Ha valaki hamarabb keresi a levelét, mint amikortól írva van, akkor biztosan falba ütközik. Valami gátolni fogja a felolvasást. Hiszen még nem jött el az ideje annak, hogy útmutatást kapjon. Még nem lenne befogadó rá.


S itt jön az egyik legfontosabb dolog a pálmalevelekkel kapcsolatban: annak van pálmalevele, aki megért arra, hogy az útmutatásokat befogadja. Akinek van pálmalevele, azt gondolja magáról, ő egy teljesen átlagos ember. Egyrészről biztosan igaza van. Másrészről, akinek van pálmalevele, minőségi ugrást kellene végrehajtania egy magasabb tudatossági szintre. Ebben is segít a pálmalevél.

miben segít a pálmalevél

Életünk holtpontja…

Amikor életünkben elérünk egy holtpontra, amikor az élet valamely – vagy akár több – területén megakadunk, nem tudjuk, merre kellene elindulni, illetve amikor látjuk, tapasztaljuk, hogy az eddigi út nem visz el a lelki boldogság felé, akkor szükségünk lenne egy megerősítésre, iránymutatásra. A saját pálmalevelem kimondottan nekem íródott és ebben a nehéz szakaszban segíti a továbblépésemet.


Van úgy, amikor az ember lelke szól, esetenként kiabál kifelé, hogy ezt és ezt kellene tenni. De nem teszi meg az ember, mert a körülmények rabjai vagyunk mindannyian. Sejtjük, vagy akár tudjuk, hogy mi tenne boldoggá, mégsem tesszük meg, mert félünk a következményektől, félünk, mit szólnak mások..

Megmutatja a helyes utat számomra

A pálmalevelem ezt pontosan tudatja velem és megvilágítja a számomra legjobb utat, ami segít beteljesíteni azt a feladatot, amiért születtem. Segít abban, amit tennem kell ahhoz, hogy az életem a legjobb irányba haladjon és merre érdemes menni, ha válaszút elé érek.

Segít meglátni, hogy mikor van itt az ideje a váltásnak, változásnak és ezt a változást ezáltal meg is tudom érteni. A pálmalevél megvilágítja az akadályokat, amiket csak a tudatunk mélyén érzünk, de nem tudjuk, miért vannak. Ezeket segít megérteni, elfogadni és tanácsot is ad arra nézve, merre haladjak, hogy ezt jó irányba tereljem.

Ez nem jóslás

Gyakorlatilag keretek között ugyan, de a saját sorsomat adja a kezembe. Láthatom, mi végre születtem, mi a sorsom és ennek teljesítéséhez instrukciókat is ad. Ez nagyon nagy csoda. Hiszen ezzel megszűnhet bennem a fájdalom, a keserűség és felválthatja a megértés általi boldog megelégedettség. Egy olyan életvezetési tanácsot ad, amellyel sikeresen befejezhetem azt, amit a születésemmel elkezdtem. Megértést ad, kulcsot a kezembe, a létezésem célját, értelmét tárja fel.


Ez nem jóslás. Ez bizonyosság, hogy amit a szívemben érzek, az a sorsom és ez ugyanaz, mint ami le van írva a pálmalevélen. Válaszokat ad önmagamról önmagamnak.


Megnyugvást ad, hogy Isten számon tart engem is, célja van az életemnek, s receptet ad ahhoz, hogy az álmaimat valóra tudjam váltani. S ha az ember rájön arra, hogy jó úton jár, már ettől is egy csodálatos élménnyé válik a felolvasás.