fbpx

Érdekes momentum volt számomra, hogy tamil földön a pálmalevél olvasókat pálmalevél asztrológusnak hívják. A pálmalevelek és a védikus asztrológia szorosan összefügg. A pálmalevél olvasó tanulmányai idején nem csak az ótamil nyelvet és magát az olvasást tanulja meg, hanem a védikus asztrológia rejtelmeibe is beavatják őket.

Több ezer évvel ezelőtt…

Több ezer évvel ezelőtt, amikor a Maharishik hosszas meditáció után lediktálták ezeket a leveleket, pontos adatokat mondtak a születésre vonatkozóan is. Sok ember például a pálmaleveléből tudja meg a születési óra percét. Ez felettébb érdekes ilyen időbeni távolságból. Elmével fel sem fogható, hogy évezredekkel ezelőtt hogyan tudta valaki megmondani azt, hogy az az adott valaki mikor született pontosan az ezerkilencszázas évek végén, akinek most a pálmalevelét olvassák.


A pálmalevélen mindenképpen lejegyzik az ember védikus csillagjegyét, aszcendensét és hogy a születésekor a Hold éppen melyik jegyben állt. Ezek nagyon fontos adatok, hiszen ebből a pálmalevél olvasó részletes képet kap az ember személyiségéről, illetve a lelki érzékenységéről is.

Az indiai társadalom hitrendszere

Az indiai társadalom hitrendszere a Védák könyvén alapszik. A Véda szó tudást jelent. Ezek a könyvek leírást adnak az élet minden területére vonatkozóan. Nagyon régi tudást gyűjtenek egybe. A Védák egy fontos része az asztrológia. A védikus asztrológia más, mint a nyugati. A védikus asztrológiát a Védák szemeinek is nevezik, hiszen általa az asztrológus képes látni a múltat, a jelent és a jövőt is.

Ez a rendszer nagy hangsúlyt fektet a lélekre, mivel tudják és ismerik a születés-halál körforgását. Egy védikus asztrológiai rendszerből az ismerője pontos képet kap nem csak az ember jelen inkarnációjáról, de ki tudja olvasni az előző életek milyenségét is. Ezáltal pontosan meg tudja határozni a jelen életbeli karmikus mozgatórugókat, ami fontos iránymutatást nyújt a helyes információk megadásához.

A lehetséges jövő is látható, ennek fényében az asztrológus – pálmalevél olvasó – fel tudja készíteni a kérdezőt a jövőbeni helyzetre, így talán a számára legmegfelelőbb megoldást tudja választani az adott eseményre.

Új információ

Nagy csodálattal láttam, ahogy a Swami, amikor a levelem már megvolt a sikeres beazonosítás után, pár perc alatt felrajzolta a születésemre vonatkozó horoszkóp ábrát és pontosan meghatározta a lelkem mély aspektusait. Olyan dolgokat mondott ezáltal, amit a nyugati asztrológia szerinti horoszkópból nem láthatunk. Segített megérteni a mély lelki motiváló erőt és a karmikus szálakat.